GRADINITA

GRADINITA 3 – 6 ani

Orientarea spre socializare reprezintă linia de ghidare a activităților desfășurate în cadrul nivelului 1 de vârstă (grupa mică și grupa mijlocie), în cadrul grădiniței Brainy Kids Club din Otopeni.

Din acest considerent jocul didactic are un rol deosebit de important, fiind metoda de baza a abordării educaționale specifice acestui segment de vârstă. Acumularea informațiilor, descoperirea mediului înconjurător, formarea asocierilor ca parte a proceselor cognitive sunt relevante din prisma stimulării creativității și deprinderilor practice ale copilului.

La această vârstă educarea limbajului, educația plastică, educația muzicală, activitatea matematică, activtățile practice și de stimulare a creativității, precum și activitățile de descoperire a mediului înconjurător au un rol determinant în modelarea capacităților cognitive și a comportamentului social.

Contacteaza-ne!

cresa_Otopeni_buna

Prin predare bilingvă, română – engleză, copiii experimentează jocurile de grup, dezvoltarea temelor care care au atingere directă cu mediul înconjurător (familia, animalele, fructele, legumele, anotimpurile, corpul uman), activități care includ operații prematematice (recunoașterea culorilor, șiruri, ordonarea crescătoare sau descrescătoare a obiectelor), urmate de activități de recunoaștere a numerelor de la 1 la 10, exerciții de îmbogățire a vocabularului prin conversații sau învățare de poezii, dezvoltarea aptitudinilor artistice prin învățarea de cîntecele și dansuri, educarea simțului estetic prin pictură cu pensula, cu degețelele pe diverse materiale, pictură ceramică sau modelaj și, nu în ultimul rând, dezvolatarea abilităților practice prin activități de lipire, decupare, mixare diverse materiale.

Copiii participă la toate atelierele cu tematică organizate de grădinița Brainy Kids Club din Otopeni: ateliere pictură, modelaj, tradiții și folclor, artă florală, gastronomie, artizanat

Grădinița Brainy Kids Club din Otopeni beneficiază de un spațiu compus din 2 săli, grup sanitar, sală de mese, mobilier modern adaptat grupei de vârstă.

De asemenea, fiecare grupă de copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani beneficiază de suportul unui educator calificat și o îngrijitoare calificată.

Servirea mesei și programul de somn au parte de o atenție sporită din partea personalului pentru a facilita integrarea cu succes a noilor copii.

Meniul este adaptat specificului vârstei, cu un aport nutrițional echilibrat, în scopul dezvoltării armonioase a celor mici.

Copiilor cu diverse intoleranțe alimentare li se servește un meniu zilnic personalizat pe nevoile nutriționale specifice.

Comunicarea cu părinții are loc zilnic și în timp real prin intermediul grupurilor închise de social media. Părinții primesc informații de tip text și imagini referitoare la activitățile în care sunt implicați copiii.